top of page
Search

M1 - Tema 14 - Temperatura de culoare

1.Coridoare Cele mai potrivite lumini pentru acest spațiu de tranziție trebuie să provină atât de la surse de lumină caldă, cât și de la surse de lumină rece. Acest mix face practic trecerea de la o atmosferă dinamică, precum cea din baie sau bucătărie, într-un spațiu de relaxare și confort - dormitor sau camera copilului.

2.Dormitor Lumina caldă trebuie să îți vegheze momentele ce preced un somn dulce și liniștitor. Pentru a te bucura de cea mai armonioasă atmosferă, a căror lumină poate fi combinată cu cea de la un candelabru elegant, sau de la o lustră clasica.

3.Living Acest spațiu din casă este unul dintre cele mai populate, iar luminile de aici trebuie să invite la confort, relaxare și socializare. Aici, cei dragi se adună pentru a împărtăși momente unice, iar oaspeții sunt răsfățați cu preparate delicioase și muzică aleasă.Dacă dispui de un living generos, poți cumpăra un candelabru, o aplică, veioze sau chiar un lampadar cu lampa orientabila pentru citit sau câteva lămpi de birou, generând astfel o zonă intens luminată, cu surse de lumină caldă și surse de lumină rece, pentru o atmosferă de vis, seară de seară.

4.Bucatarie Aminteam și mai sus de importanța unui mix de lumini (lumină caldă - lumină rece) în bucătărie, pentru că aici este nevoie atât de concentrare, cât și de relaxare. Dacă deasupra blatului de bucătărie poți instala un număr de spoturi cu LED, pentru a avea lumina perfectă atunci când gătești, deasupra mesei poți agăța un candelabru sau o lustră, cu sursă de lumină caldă.

5.Birou Sunt momente în care vrei să lucrezi de acasă, sau pur și simplu, întreaga ta activitate profesională se desfășoară în confortul căminului tău, de la un birou luminat așa cum trebuie, cu o lampă pentru birou cu lumina rece. Opțional, poți cumpăra de pe eco-iluminat.ro și un lampadar, pe care să îl poziționezi strategic lângă un fotoliu confortabil, în care te poți odihni preț de câteva minute, sau în care poți citi ultimele rapoartele primite.

6.Baie Dimineața trebuie să fie marcată de energie și rapiditate, pentru ca toți cei din casa ta să pornească apoi în cel mai scurt timp spre școală sau birou. De aceea, lumina rece a becurilor din baie trebuie să îi trezească pe toți și să îi facă să uite de somnul dulce din care tocmai s-au trezit. Cele mai recomandate surse de iluminat pentru această încăpere importantă a locuinței sunt: spot-urile LED, aplicele de perete sau plafonierele. De asemenea, oglinzile cu lumină ambientală rece sunt extrem de recomandate, pentru activități ce implică extrem de multă concentrare și atenție la detalii: pensat, bărbierit etc

TEXT SCRIS DE AICI

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page